2006. május 19., péntek

DDRTSZ Találkozó 1.nap - Bőköz tanösvény

A DDRTSZ találkozó talán egyik legfontosabb rendezvényére az érkezésünk napján 19.-én délután került sor . A Duna-Dráva Nemzeti Park új tanösvényt épített ki a Dráva közelében , részben az ártéren , részben pedig a gát mentett oldalán , illetve a hullámtérben. 

A tanösvényt kb 2 órás kényelmes gyaloglással végigjárhatjuk és közben a kihelyezett nagyon színvonalas táblákról részletes információt kapunk a térség néprajzáról, növény és állatvilágáról illetve a Dráva folyó egyéb  jellemzőiről. A rendezvényen a  DDNP munkatársa Wágner László vezette a túrát és ismertette a tudnivalókat.

A tanösvény bejáráson kívül ezen a délutánon  volt az ünnepélyes  megnyitó is ahol a rendezők hangulatos műsorral várták a résztvevőket.





Szállásunk a találkozó központjától a Mailáthpuszta-i DRÁVA kulcsosháztól  kb. 12 km.-re a Drávapiski nevű kis faluban volt , ez a parányi kis falu mintegy 80 lakójával az Ormánsági turizmust több nagyon hangulatos és szépen felszerelt és berendezett vendégházzal várja.





Csapatunk a falu központjában a hangulatos kis templom mellett  - melyet Napóra is díszít -  az Ormánság   és a Muskátli vendégházakban lakott. Mindkét régi de szépen felújított épület  , felszerelt konyhával, fürdőkkel és hangulatos berendezéssel várja az erre járókat.  A falusi hangulathoz jelentősen hozzájárult a két ház közötti oszlopon fészkelő gólya család , kik hangos kelepelésükkel gondoskodtak arról, hogy reggel mindig időben ébredjünk.

Biztonságunkról pedig Bundás  a hatalmas de szelíd és játékos kutyus gondoskodott.  Esti , a falu közelében megtartott túránkon  a csapat előtt haladva már megjelenése is elég volt, hogy a környező házakból  kiszaladó kis mérges házőrzők  visszahúzódjanak saját területükre. A ház tulajdonosai a Kasza házaspár, kedvessége és szíves vendéglátása nagymértékben hozzájárult a jó hangulathoz, köszönjük !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése