2022. október 11., kedd

Alföldi Kéktúra

 Lényegesen megváltoztak a túrázási lehetőségeim az RPDDK befejezése után. Az ember sajnos öregszik és hiába egészséges a túrázás azért fárasztó is 70 körül. 

Ha időnként összeszorított fogakkal és elnyomva a fájdalmat de megcsináltuk.


Az 1255-ös sorszámú Alföldi Kéktúra teljesítés jelvénye.

Az AK teljesítésemhez nagyon sok segítséget adott a Kapos Medical kardiológusa hiszen gondoskodott arról, hogy a lehetőségekhez mérten de tudjak még túrázni, igaz csak felügyelet mellett. Nehéz olyan túratársat találni akinek van lehetősége akár egy hétig is elviselni az Alföld "változatos" gátjait, szántóföldjeit, sivatagjait és hozzá engem de azért 4 év alatt ez is sikerült. Köszönet érte. 

Igaz a covid miatt egy teljes év kiesett, 2020-ban nem túráztam az AK-n, nem volt szállás. Az 50 napos túrázás a nagy távolság miatt már szükségessé tette az egy hetes túrák szervezését és így általában tavasszal és ősszel tudtunk haladni. 

Az alábbi linkeken általában csak összefoglalót találtok egy egy túraszakaszról, sajnos a részletes blogvezetésről is leszoktam. (ez már a 20. év mióta írom) A képek azért segítenek abban, hogy emlékezzünk, a többire pedig ott van heyjoe az univerzális túratervező rendszerrel.

Fontos az is, hogy régi füzettel és a teljes útvonalnak kb.  a felén még a régi pecsételőhelyek szerint teljesítettem, a NY-i oldalt a Tiszáig, valamint a K-i végét Nyíracsádig, itt az útvonal is lényegesen változott. Ami közben van ott már az új pecséteket is használtam. 

2018. november Keselyűs - Szekszárd

2018. november Keselyűs - Pörböly

2016. szeptember A Pörbölyi- Titán - Baja

2019. április Baja - Sükösd

2019. április Sükösd - Ólom-hegy - (Rém)

2019. július Császártöltés - Hajós - Érsekhalma

2019. augusztus Császártöltés - Mindszent 

2021. május Mindszent - Mezőtúr

2021. szeptember Mezőtúr - Vésztő

2022. március Vésztő - Geszt

2022. április Furta - Geszt

2019. október Furta - Létavértes - (Álmosd)

2022. október Nyírmártonfalva - Létavértes

2019. május Nyírkarász - Nyíracsád - Nyírmártonfalva

2018.október. Nyírkarász - Sátoraljaújhely



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése