2015. május 30., szombat

Töröcskei Emléktúra 2015

A Somogy Megyei Természetbarát Szövetség 2015 évi hagyományos emléktúráját immár a korábban elfogadott Lévai József Emlékúton rendezte meg.
A megyéből 7 egyesület tagja a szövetségnek 2014-ben összesen 569 igazolt túrázóval. Közülük 6 egyesület tagjai tisztelték meg részvételükkel ezt a hagyományőrző túrát, melyen kb. 100 fő vett részt.
Balázs László SmTSZ elnök vezette a csapatot a már ismert útvonalon, majd a Turista Emlékműnél is ő vezette a megemlékezést.
Egy perces némasággal idéztük fel az eltávozott túratársaink emlékét.
A későbbiekben  ismertette az elmúlt év főbb számszerű adatait és fontosabb eseményeit melyek közül ki kell emelni a túramozgalmi teljesítéseket és a minősítéseket.
2014 évben a Somogy Turistája mozgalmat 6 fő, a Dél-Dunántúli Piros Túrát 9 fő , a Somogy Megye Teljesítménytúrázója mozgalmat 43 fő teljesítette.
Túrázói minősítő rendszerben  4 fő bronz, 6 fő ezüst és 3 fő arany minősítésben részesült. Ez utóbbi sporttársakat távollétükben is nagy taps köszöntötte. 2 fő a METEOR (Kozma Éva és Kovács István) és 1 fő a KTTE (Jandzsó Balázs Csongor) egyesület tagságából került ki. 
Szintén nagy taps köszöntötte - távollétében - a bejelentést miszerint az SZKTE elnöke Karsai Ilona kapta meg 2015 évben az Ifjúsági Természetjárásért Díjat amit a 2014-évi TEGYOT - TEDOT rendezéssel érdemelt ki.
A jelenlévő 6 egyesületből az előzetes egyesületi jelölések alapján 12 sporttárs munkáját jutalmazta tárgyjutalommal a szövetség.
A Somogy megyei Természetjárás egyik legidősebb tagját, Bakonyi Jánost kiemelten köszöntötték a jelenlévők hiszen Ő ezen a napon ünnepelte 80. születésnapját is!  
Bizony több TTSE tagtárssal együtt szégyelltük magunkat az egyesület jelenlegi  elnöksége helyett is, hogy János bácsit aki ez évig folyamatosan vezette az általa alapított egyesületet nem jelölték díjazásra, de szerencsére a jelenlévő tagtársak ezt másként gondolták és meg is oldották a helyzetet! 
A díjak átadása után a Vackor Tanyán egy szendviccsel és egy pohár üdítővel vendégelte meg a szövetség a résztvevőket majd egy kis hangulatos beszélgetés után a túrázók szétszéledtek.


Még több fotó, katt a kis képre:
Töröcskei Emléktúra 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése