2015. január 17., szombat

Rockenbauer Pál Emléktúra 2015

Születésének 82. évfordulója alkalmából  a Kaposvári Természetjárók ismét emléktúrával emlékeztek meg Rockenbauer Pálról. 


 A TTSE szervezésében ezen a tél közepi de kora tavaszias napon kb. 30 fő csatlakozott hozzánk és sétált ki a Gyertyános völgy félszigetén álló Emlékoszlophoz. 

 
 
Az útvonal nagyjából követte az egykori filmes stáb útvonalát hiszen a Róma-villa - Négytestvér forrás - és a Gyertyános völgy bejáratát őrző egykori Gyöngyvirág kulcsosház volt a túraútvonalunk.
Néhány a filmből kivágott korabeli fotó is segítheti az emlékezést.

 
 
Aki teheti nézze meg az ... és még egymillió lépés... c. filmsorozat 12. részét és idézze fel az 1986-os élményeket.  A sorozatban feltűnik Takács Gyula költőnk a Róma-villabemutatásával és a Négytestvér forrás építőjét, elnevezőjét Lévai Józsefet is is láthatjuk , hallhatjuk amint elmeséli, hogy ki is az a bizonyos négy testvér, akiket a történelem hamisítók már évek óta szeretnének kitörölni a fejekből!    A négy testvér négy irodalmárunk: Csokonai Vitéz Mihály, Gyergyai Albert, Fekete István, Takács Gyula)
 
 
A 2014-ben elkészült szépen faragott emlékoszlopnál a csapat tagjai megemlékeztek a természetfilmes, TV-s és nem utolsósorban természetjáró 'Roki' életéről, munkásságáról és az esetleges személyes élményekről.
 
 
 
 
 
 
Köszönjük a túrát, a megemlékezést, és reméljük, hogy Kaposvár természetjárói a jövőben még inkább ünnepélyessé  és meghittebbé tudják majd tenni ezt a túrát. Érdemes lenne!
 
UI:
 Kedves képnézegető túratárs, ha a képtár végére érsz, helyezkedj el kényelmesen, és adj magadnak még háromnegyed órát, hogy megismerd milyen is volt közel 30 éve a mi szép Zselicünk!

Még több fotó, katt a kis képre:
Rockenbauer Pál Emléktúra 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése