2015. január 3., szombat

Három királyok túra 2015

Több százan csatlakoztak idén is a "három királyok" nevet viselő, hagyományos évköszöntő gyalogláshoz. Nevezni most is csokoládéval lehetett, amit jótékony célra ajánlottak fel a szervezők.
A túra résztvevői a kaposfüredi általános iskolában gyülekeztek. Itt adták le az édességeket is, amelyet aztán az anyaotthon és a hajléktalan szálló lakóinak juttatnak el a szervezők, a Meteor Természetbarát Turista Egyesület tagjai.
Két útvonal közül lehett választani. A kitartóbbak hat kilométert, a még kissé fáradtabbak négyet tehettek meg ezen, az ugyan kicsit csípős, de napsütötte januári szombaton. Újdonság volt a túrán a 2014-ben elkészült kilátó és pihenő. Sokan felkeresték.
A végállomás mindkét túra esetében ugyanaz volt: a kaposfüredi szőlőhegy.
Itt zsíros kenyérrel, teával és forralt borral várták a kirándulókat.

A túrának az egészséges természetjáráson kívül van egy másik, igen nemes célja is.
 
A hagyomány szerint hosszú vándorlás után ekkor, január elején jutottak el a Napkeleti Bölcsek Betlehembe a kis Jézushoz. Ajándékot vittek magukkal, mert ők tudták, hogy ez a kisded a régen várt Messiás. Erre a bibliai eseményre emlékezik a Kaposfüreden szervezett túra, a nevezési díjként elfogadott felajánlásokat pedig a rászorulók kapják, így őrizve meg a három napkeleti bölcs nagylelkűségének az emlékét.
 
Köszönöm a túrát.

Forrás: kapos.hu


http://player.vimeo.com/video/115852459
 
A KAPOSVÁRMOST.HU  videója a túráról.

Még több fotó, katt a kis képre:

Három királyok túra 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése