2012. október 6., szombat

Deseda körtúra 2012

Reggel a rajthelyen 15-20 túrázó várta a rendezőket – nyilván akik előbb jöttek, nem jutottak hozzá a pontos  időpontokat tartalmazó kiíráshoz, és nem a rendezők késtek.

Rövid nevezési szertartás után aztán előbb elindult a csapat eleje, én is 8:05 körül útra keltem. Csatlakozott hozzám Pista bácsi Fonyódról, Ő először vett részt ezen a túrán 84 évesen nagyon jó tempóban tud menni, többször lemaradtam fotózás, geoláda keresés miatt, és ilyenkor mindig bevárt.

 A túra közben sok érdekes dolgot mesélt az életéből.
A kiváló időjárási körülmények gyors haladást tettek lehetővé, így az aszfaltos kerékpár úton gyorsan az első ellenőrző pontnál voltunk.

Itt változott a korábban megszokott útvonal, az új hídon át a félsziget gerincútján haladtunk tovább, majd a tó partjára egy ösvényre kanyarodtunk.

A második ellenőrzőpont szintén az új – rövidebb – hídnál volt, ez kiváltja a 67-es nagy forgalmú országutat, átkanyarodva a D-i partra sok horgász mellett haladtunk el, halakat is láttunk tehát nem eredménytelenül üldögéltek a vízparton.

A harmadik ellenőrzőpontosok horgásznak álcázták magukat de azért nem hagytuk ki őket. A leszakadt korlátú vashíd után a GCDESI adott egy kis elfoglaltságot. Az út mellett rengeteg volt a gomba, többen szedték is, én sajnos nem ismerem őket.


Három és fél óra alatt körbe értünk, a célban megkaptuk a kitűzőt és emléklapot, valamint az igazolást a kupalapra, az érkeztetésnél Ildi mellé jó lett volna még hozzáértő segítség, - úgy tudom jelentkező is volt -, de elég jól bírta a gyűrődést.
Grúber Misi az Észak Somogy Teljesítménytúrázója 2012-évi kupasorozat gazdája a szomszédos asztalnál osztotta a nagyon szép és névre szóló díjazást, melyet ezen a túrán 24-en kaptak meg. Természetesen itt nem maradt el a túrázóknak ilyenkor járó gratuláció és a teljesítés igazolása sem.

Többen később , más túrákon juthatnak hozzá. Mint elmondta, jövőre is megszervezik ezt a mozgalmat. és ismét lehetőség lesz a kupák átvételére már ezen a túrán is!
A célban sok négyzetméter hagymás zsíros kenyér várt ránk és finom házi gyártmányú sütemény is jutott mindenkinek, a büfé is nyitva volt de azért néhány sporttársnak talán kevesebb szesz is elég lett volna!  Köszönjük a túrát!

Deseda túra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése