2012. április 14., szombat

Vukov Péter Emléktúra 2012

Táv: 13 km Szint: 180 m.  Vezetett túra.

Péter 2011-ben hagyott itt bennünket, Somogy megye természetjárásának ismert és meghatározó egyénisége volt.


A természetjárás barlangász és gyalogos szakágában is ismert volt és mindig is ismert marad. Munkájával, tudásával sok turistaút, túramozgalom létrehozásában vett részt.
Szervező munkáját egyesületében és korábban a megyei természetbarát bizottságban kamatoztatta.


A kaposvári METEOR Természetbarát Turista Egyesület tagsága és vezetői hagyomány teremtő céllal 2012-ben szervezték meg először ezt az emléktúrát mely egy 30 km-es teljesítménytúrát és egy vezetett 13 km-es túrát jelent a gyakorlatban.


Az első rendezés alkalmával a borongós idő és az éjszakai zápor ellenére is kb. 120 fő vett részt a túrákon, sok baranyai és tolnai sporttárssal is találkoztam a rajtnál. A nevezés zavartalan és gyors volt a simonfai METEOR turistaház udvarán.


A rövidebb távon két túravezető - Borsos András és Szilágyi Balázs - fogta közre a népes csapatot és a Zselic legszebb részein, a Ropolyi erdőben vezettek végig bennünket. A túrán sok szlovén túrázó is részt vett Péter régi ismerősei közül.


Az RP-DDK útvonalán indultunk el a turistaháztól majd arról letérve jelzetlen erdei utakon hatalmas bükkök és irtásfoltok mellett túráztunk a szép tavaszi erdőben. Az erdészeti utat elérve azon érkeztünk ki a 67-es országútra, majd azt keresztezve ismét a kék sávra tértünk rá és a Simonfára vezető löszmélyúton értünk be a célba amely a ZSELIC kulcsosháznál volt berendezve.


A rövid távon 200 Ft volt a nevezési díj cserébe szép kitűzőt, oklevelet valamint bőséges vendéglátást kaptunk a célban. Jó rendezés volt és az időjárás is ideálisnak mondható hiszen sár nem volt a korábbi eső csak a port szüntette meg.


A hagyomány teremtés jól sikerült, köszönjük, és jövőre biztos, hogy még többen vesznek majd részt ezen a szép zselici túrán.
Vukov Péter emléktúra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése