2016. május 28., szombat

Töröcskei Emléktúra 2016

A szervezett Somogyi természetjárás  70. évében, 1982-ben a Somogy megyei Természetbarát Szövetség az évet turista évvé nyilvánította. A turistaév legnagyobb eseménye a  turistaemlékmű és zászló avatás volt 1982. április 25.-én  a Töröcskei-erdőben. Az Emlékművet Somogyi József a Kaposvári Városszépítő Egyesület alelnöke avatta fel.  Ekkor adta át első alkalommal a megyei szövetség az első tíz emlékplakettet is.
Forrás: Vukov Péter,  Somogyi Természetbarát Évkönyv. 1992
Az Emléktúra útvonala a hagyományoknak megfelelően a Lévai József Emlékúton vezetett. Balázs László SmTSZ. elnök vezetésével több mint 60 természetjáró vett részt az eseményen.
Nem minden Somogy megyei egyesület tudta képviseltetni magát.  A  Turista Emlékműnél a résztvevők a koszorúzás után csendes tiszteletadással emlékeztek eltávozott túratársaikra. 
Nincs már köztünk Győző Laci.
Származási hely: Töröcskei Emléktúra 2016
Balázs László ismertette az elmúlt év fontosabb eseményeit valamint az elkövetkező feladatokat is. 2016-os év talán legnagyobb kihívása a DDP Vándorlás lesz. Remélhetőleg sok természetjáró kapcsolódik majd be a 20 éves túramozgalomba. 
Hagyományosan megkapták az egyesületek kitüntetettjei is az SmTSZ bögréket és külön köszönthettük Graffits Lacit aki teljesítette a Kiváló természetjáró minősítést. Gratulálunk!  
A későbbiekben  a Vackor Tanyán szendvicsek és üdítők társaságában még beszélgethettünk egy kicsit egymással.
Származási hely: Töröcskei Emléktúra 2016
Köszönöm a szervezést és a túrát.


Még több fotó, katt a kis képre:
Töröcskei Emléktúra 2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése