2016. március 28., hétfő

Húsvéti kincsesláda

Gani Zsuzsanna: Hét kis nyuszi (részlet)

Hét kis nyuszi ül a fűben.
Kerek erdő közepében.
Előttük sok fehér tojás,
Megfestik ők, ahogy szokás.

Kedves szokás a nagyobb ünnepek környékén, hogy a geoládák barátai a kicsikre is gondolva ajándékokkal teli ládikót rejtenek el az erdőben.
Természetesen a sikerélmény és a finom csokik, aranyos pici játékok mind mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyerekek később is kedvet kapjanak a túrázáshoz még akkor is ha nem kincsesláda hanem csak a csodás természet várja őket sok sok érdekes látnivalóval.
Ismerkedés a mohával.
 Megtaláltam :-)
2016 Húsvétjára BaLee nyúl és családja volt az ötlet és ládagazda. Ők tették ki a Tókaji parkerdőbe az ajándékokat, mi pedig jól megkerestük.
Nagy élmény volt a gyerekeknek, Hanna most volt először ilyen kincskereső úton, Bogi már nagyon rutinos volt, és felkészült, mivel mint kiderült óvodás csoporttársa is járt itt nemrég. 
A papa egy kicsit ügyetlenkedett mert a GPS minduntalan egy másik tuskóhoz navigált bennünket de aztán teljes volt a siker és Bogi kivette a rejtekről a ládikót és nyíltabb terepen Hannuskával szépen fel is leltározták.
A lapos nyuszis csoki bizonyult nyerőnek számukra és persze - fájó szívvel - de tettek is csoki tojást a dobozba.
 
 
A parkerdőben azért egy kis játékra, mászásra is volt idő és megnéztük a horgász bácsi halait is. A bocik is érdekesek voltak.  
Köszönjük a nyuszik fáradozását és az élményt!  



Még több fotó katt a kis képre:
Húsvéti kincskeresés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése