2015. december 30., szerda

Tókaj. Évzáró túra 2015.

A TTSE évzáró túrája ezúttal a Tókaji parkerdőbe vezetett. A tagtársak különböző módon és eszközökkel érkeztek ki a tópartra, a többség természetesen gyalog. 

A két Laci  és segítőik már frissen sült szalonnával és forralt borral várták az éhes de többnyire szomjas csapatot, és nem maradt el az aperitif sem. 
 
Külön örömünkre szolgált, hogy  velünk volt  Bakonyi János az egyesület Tiszteletbeli Elnöke is!

BUÉK minden kedves sporttársnak!


 
Tókaji Parkerdő

Kaposszerdahely és Kaposvár között terül el a mintegy 160 hektáros parkerdő, amely a Zselici tájvédelmi körzet része. A két nagy halastó és az erdő egybefüggő varázsa festőivé teszi e tájat. A területet számos ösvény hálózza be, s a kikapcsolódást segíti elő az erdei tornapálya is. Ideális kirándulóhely iskoláknak, csoportoknak, és a családoknak is.
A szabadtéri sütés-főzési lehetőség adott, s egy menedékház is áll a tavak mellett. A parkerdő szélén terül el a fenntartó SEFAG Rt. lőtere is, ahol koronglövő és korongvadász versenyeket tartanak. Gyakoriak a nemzetközi rendezvények is.

Tókaj múltja szorosan összefügg a közeli Szennáéval. 1526-tól Perneszi Ferenc és testvérei, Péter és Balázs birtokolják.

1536-tól több család birtoka, a közeli Szennával együtt. 1559-ben Tahy Ferenc és neje, Zrinyi Ilona vásárolták meg. 1560-ban Perneszi Farkas nyerte adományul I. Ferdinándtól. 1695-ben már Szenna falu használja a Perneszi család elhagyott Tókaj nevű helységét is.

A parkerdőt és a tórendszert jelenleg a a SEFAG RT. gondozza. Az ötszáz hektáron elterülő parkerdő tájvédelmi körzet, a vadregényes tájon halastavak, erdei sportpálya és játszótér is van. A parkerdő szélén található a gazdaság lőtere, ahol koronglövő és  korongvadász versenyeket tartanak.
A parkoló melletti kisebbik tó környéke és a közepén lévő kis szigeten található pagoda 1998-ban egy tévéjáték forgatásának helyszíne volt, Znamenák István itt készítette el Lakodalom című filmjét.

Forrás:
http://www.bardudvarnok.com
http://www.kaposszerdahely.hu

Még több fotó,katt a kis képre:
Tókaj - Évzáró túra 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése