2019. február 7., csütörtök

Óriások erdeje

A Deseda közelében,  Kaposfüred és Toponár közötti összekötő út É-i oldalán van egy kiserdő. Nem is akármilyen! A turistatérképeken is szerepel egy részlete melynek - nem hivatalosan -  az Óriások erdeje nevet adták. Nagyon érdekes és szép kiránduló célpont.

Ma a szép napos téli időt kihasználva felkerestük ezeket az óriásokat.
8 km-es túránkat a Kaposvárról indítottuk a kerékpár úton. Ez az útvonal sosem dagonyás.


Majd Ó-Zarany után a kis forgalmú országút padkáján mentünk be Kaposfüredre ahonnan a helyi járattal "kényelmesen" haza is értünk. A busz kényelmes volt de szaladni kellett , hogy elérjük, bár természetesen van későbbi is.


Valójában  kb. 200 éves tölgyekről van szó melyek egykor a Deseda-patak  melletti erdőt alkották. Az egykori hagyásfák most a lombmentes időszakban jól láthatók. Mivel lényegesen magasabbak mint a környező erdő vegetációs időszakban is meg lehet találni. Elég nagy a dzsungel a fák körül de van néhány az út közelében is amit meg is lehet simogatni.


Turista út nincs erre de közel van a P+ is. Ez az óriások erdeje ugyanúgy mint a másik oldalon a halomsír mező szép túra célpont lehet azoknak akik nem csak a parton akarnak szétnézni. Érdemes megkeresni az öregeket csak ne lenne annyi szemét az út mellett.

Még több fotó, katt a kis képre:

Egy óriás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése