2018. december 8., szombat

Mikulás túra 2018 - Deseda Arborétum

Mikulás túra. Ez már olyan hagyományos dolog, hogy sétálunk pár órát valahol a közelben, közben elbeszélgetünk és a végén a jobbak még kapnak is valamit a Mikulástól. Sok féle Mikulás túra van, a TTSE féle ezúttal olyan családiasra sikeredett, nem sokan voltunk, 12 kétlábú, 1 négylábú, és a Mikulás.

Néha érdemes megnézni a pontos időjárás előrejelzést mert most is gyönyörűen látszott, hogy az eső már elhagyja a térséget a túra idejére. Így is volt, 10-en busszal mentünk a Desedáig két sporttárs pedig egy önjáró sörrel (Becks) csatlakozott hozzánk. Megnéztük a Desedai lombkorona tanösvénynek nevezett építményt, a kilátás jó a tó felé a gyerekeknek pedig a csúszda szokott tetszeni.



Ismét felvetettem, hogy a saját rendezésű Deseda körtúra forduló pontját a forrás melletti pihenőhöz lenne jó átrakni, akkor még a 15 km-is  meglenne, van vízvételi lehetőség és aki akarja saját idő terhére megnézheti az arborétumot is. Innen már teljesen felesleges felmenni Magyaregresi útig és vissza tehát azt a névlegesen 22-es távot nyugodtan meg lehetne szüntetni, a gyorsforgalmi út miatt úgy sem lehet felmenni. Annak viszont lenne értelme, hogy innen rajtoltatva egy fél távot 8 km hosszúsággal csináljunk és az is a 15-ös táv céljába érkezne. 



Nyilván kevesen lennének rajta de az idősebbeknek és kisgyerekeknek ez is elég.




Ezután az arborétum kőszórásos sétaútjain mentünk egy nagy kört A K-i parton  a lombmentes fák között jó volt a kilátás a Madár megfigyelő helyre , Szilvi megnézte az állítólagos kis hidat is a Deseda ágon de használhatatlan.



A képeket is Szilvi készítette. Hátul a kerítés mellett fel, majd le mentünk. A tetőről jól látszik az épülőben lévő híd.





A Ny-i oldalon az Egresiek csónakkikötője mellett jöttünk vissza a bejárat felé amikor egyszer csak felbukkant egy Mikulás a fák között.




Mint kiderült minket keres, és hozott is nekünk szaloncukrot. Köszönjük szépen.

Még több fotó , katt a kis képre:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése