2016. április 16., szombat

Vukov Péter Emléktúra 2016

Somogy Megye és a Zselic Teljesítménytúrázója 2016 túramozgalom második rendezvénye volt ez a  körtúra. 
Ötödik alkalommal lett megrendezve az Emléktúra tehát ez már jubileumnak is tartható, de erre nem utalt semmi. Gondoltam talán a kitűző más lesz, de tévedtem. A rendezők szerint ez így jó a vélemény nyilvánítás pedig szabad.
Én azért megemlékeznék a korábbi túrákról is, így talán kevésbé felejtődnek az emlékek. Nyilván sokan vagyunk akik minden túrán ott voltak, de a rendezők honlapján nincs erről információ, rendezői beszámoló. Péter nekem túravezető oktatóm volt, szakmai tudása és természetjáró tevékenysége elismerésre méltó most is. 
 
                                    2012     2013     2014     2015
 
Szakirodalmi tevékenységeiből:
 
Somogyi Természetbarát Évkönyv 1912-1992
A megye természetjárásának első 80 éve.
Szerkesztette: Vukov Péter
 
 
A nevezés gyorsan megvolt a rövid táv 400 Ft-ja MTSZ kártyával akciós volt így 300 Ft-ot kellett fizetni a benevezőknek. Ár/érték arányban ez jó.
 
Korábban - 4 évig - így vártak bennünket:
Nagyot fordult a világ. Idén ez fogadta az érkezőt :-)
 Azért idetaláltunk.
 
Néhány ismerős jelezte előre, hogy csatlakozna hozzám igy egy hat fős kis csapattal sétáltuk le ezt a rövid távot.
Az útvonalról túl sokat nem tudok mondani,  5 éve ugyanaz és már minden érdekeset leírtam, némi változatosságot hozhatna egy ellentétes irányú teljesítés de hát ez nem az én dolgom. Persze az erdő ettől még nagyon szép!
Azaz mégis! A kecskeháti erdészház utáni kanyarban, ahol a kék sáv és kereszt  szétválik, szép új MTSZ-es tábla került kihelyezésre. Senkinek nem javaslom, hogy ennek alapján a kék sáv jelzést követve próbáljon eljutni pld. Töröcskére, vagy a Töröcskei-tóhoz.  Azt már csak halkan említem, hogy a háttal felszerelt tábla csak a gazba bemászva olvasható, pedig nem sok ész kellett volna úgy felfesteni, hogy a többivel azonos oldalról lehessen elolvasni. Persze az erdő ettől még nagyon szép!
 Néhány 30-as távon induló túrázó jött itt visszafelé, keresték a Kecskeháti ellenőrzőpontjukat, reméljük megtalálták, úgy láttam az új pihenőnél volt ahol a kék lemegy a Pölöskei rétre.
Talán ilyen száraz és poros túra még sosem volt, a hosszú egyenesben lassan megérkeztünk az erdészeti aszfaltúthoz ahol megkaptuk pecsétünket és a hűtőtáskából Túró Rudit és ásványvizet is kaptunk.
Következett a hosszú és unalmas aszfalt, aztán ez is elfogyott. A Simonfai tető felé haladva, É-felé jól látszott a Badacsony a szép tiszta napos időben.
A lovak is rendben voltak, de azok a szép, nagy kutyák akik eddig minden túrán megtiszteltek bennünket figyelmükkel, ezúttal hiányoztak. Remélem nincs bajuk.
A horhóban aztán leereszkedtünk a faluba.

A Célban  megkaptuk az oklevelet, kitűzőt és a zsíros, vajas, lekváros kenyeret. Szép időben kellemes túra volt.
Köszönöm a fuvart Marikának.
 

A túrán készült fotóim egy része illetéktelen kezekbe került, azok névtelen felhasználásához nem járultam hozzá!

Még több fotó, katt a kis képre:
Emléktúra Simonfa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése