2015. február 14., szombat

Simonfa - Zselickislak - Kaposvár


Kellemes, havas, napsütéses téli túra a Zselicben.  Ezt hirdette az egyesület és ezt kaptuk egy kis pinceszerrel kiegészítve. Autóbusszal mentünk Simonfára majd a kék sáv jelzésen a Kecskeháti erdészház felé indultunk.
Tudjuk, hogy ezen a szakaszon az egyik kritikus pont a Zselic-patak keresztezésének környéke. nem a híd a probléma hanem az addig vezető út. Nem volt ez másként most sem de hála az éjszakai fagyoknak - 5 fok volt amikor indultunk, könnyedén átjutottunk.
Az egykori erdészháznál jól meg lettünk ugatva és a lovak is jól megnéztek bennünket.  Az emelkedő végén a kék kereszt jelzésre fordultunk rá és a szép havas terepen tovább kapaszkodtunk Zselickislak felé. A hó vastagság kb. 10 cm lehetett  átlagosan, erősen fagyos kérges, sok helyen a tetején is el tudtam menni pedig felülről közelítem a 100 kg-ot.    
A szőlőhegyet elérve aztán jött a meglepetés, eltereltek bennünket.
Lajos sajnos már nem lehetett közöttünk  de párja és barátai kellemesen megvendégeltek bennünket pincéjükben és közben túratársunkról is megemlékeztünk.
 
 
 
Köszönjük Magdi, Teréz és János bácsi munkáját.

Nehezen indultunk tovább de messze volt még Kaposvár. Közben az idő is megenyhült és kis patakocskák jelezték, hogy bizony olvad már a hó.
Zselickislak központját megnézve a kék kereszt jelzésen kereszteztük a falut majd a Zselic kertváros felé indultunk tovább.
Az enyhén emelkedő úton a sár mellett a havas területen jól haladtunk, a lejtős terep miatt hó alatti vizektől sem kellett félni gyorsan fel is értünk az országútra majd annak szélén egészen a Kaposvári vasútállomásig sétáltunk ezen a szép napos és egyre melegebb téli napon. 

Köszönöm a túrát.

Még több fotó, katt a kis képre:
Simonfa - Zselickislak - Kaposvár

2 megjegyzés:

  1. Szép képek, szép túra lehetett, jó volt olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Kellemes könnyű téli túra. Ilyen is kell néha. :-)

      Törlés