2013. október 5., szombat

Deseda körtúra 2013

Táv: 13.5 km Szint: 100 m

Borzongató, deres reggelre ébredtünk, de szép derült idő volt. A reggeli mínuszokban gyorsan beneveztünk erre az immár hagyományos túrára a Deseda partján, volt aki még egy kis pálinkával is melegítette magát aztán lassan elindultunk.
 
A tó felett még látszott a hajnali pára de a látogató központ kihalt építkezésénél már a nap sugarai is melengettek bennünket és mi is kezdtünk beindulni. A kacsák még szundikáltak a vízben de a hattyúk már nagyon éberek voltak amikor az első hídnál elértük az első ellenőrzőpontot.
 
Gyors pecsételés és végre elhagyhattuk a kemény aszfaltot és szép erdei utakon folytattuk a túrát. Egyhangú volt a túratársak véleménye, hogy a Desedát nem kellene körbe betonozni!

A szép fenyvesig a félsziget gerincén haladtunk, majd újra lementünk a tó partjára és a 2. ellenőrzőpontig ott is maradtunk.
 
A pecsételés után ismét az egyik új hídon átkelve kereszteztük a tavat és a nyílt napos terepen a piros kereszt jelzésen indultunk visszafelé. A frissen festett jelzések nem lesznek hosszú életűek mivel a fehér alapozás csak egy rétegben készült el, ez hiba, már most sok helyen elszívta a fa a festéket és nagyon elhalványult az alap! A szántóföldek szélén a nap melege már határozottan érezhető volt.
 
A 3. ellenőrző pontnál is gyorsan megtörtént az adminisztráció és a szőlőcukrot is magunkhoz vettük. Az erdőben rengeteg a gomba – számomra ismeretlen – de amúgy nagyon látványos példányokkal is találkoztunk.
 
Nem sokkal a gát előtt csatlakozott kis csapatunkhoz Laci is és a célba már együtt értünk be. A túra díjazása kitűző és szép színes emléklap volt melyet átvettünk.

Következett a nap fénypontja az Észak Somogy Teljesítménytúrázója Kupa átvétele, hiszen sokan csak ezért jöttek el erre a viszonylag rövidke túrára.
 
Misi 28 kupát terített ki az asztalra melyek szokás szerint nagyon látványosak és névre szólóak voltak. Csapatunk minden tagja teljesítette a feltételeit de a ‘próbaidős’ turista nem nevezett a kupára hiszen Ő csak próbaidős. A kupák átadásánál nem maradt el a gratuláció sem mert ez kijárt nekünk ha már a túra jelvényét csak úgy odarakták elénk az asztalra (!)
 
A fotózkodások után a szokásos zsíroskenyér-parti következett kiegészítve csokis muffinnal és kókuszkockával, finom volt! Kellemes kis túra volt köszönjük a rendezést!

Még több fotó, katt a kis képre:
Deseda túra
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése