2022. május 28., szombat

Töröcskei Emléktúra 2022

 Somogy természetbarát mozgalmának legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező rendezvénye volt ma a Töröcskei-tó partján, a turisták emlékművénél és a közeli Vackor-tanyán. Fontos információ lehet az utókornak, hogy most ünnepelte 110-éves évfordulóját Somogy természetjárása. 

Az útvonal hivatalosan a Lévai József Emlékúton vezet a Jókai ligettől az Emlékműig.






Az időjárás és a résztvevők ezt nem igazán tartották "tiszteletben" mert rendesen dagonyáztunk a sárban és kevesen voltunk.  A megye 8 egyesületéből az alábbiak vezetői és néhány tagja  jelenlétével megtisztelte a megemlékezést. Itt volt a METEOR, a KTTE, a ZSELIC és a ZÖLDPONT is és természetesen az SMTSZ. 


Megtisztelt bennünket a Dél-balatoni Várak túramozgalmat létrehozó csapat is teljes létszámban azaz Lajos és első menyasszonya Manyesz valamint Gábor is. Ezúton is köszönöm, hogy olyan messziről is eljöttetek !



A koszorúzás, és csendes megemlékezés után a viharkártól sújtott Vackor-tanya nyújtott fedezéket az eső elől. Remélhetőleg a SEFAG és a többi illetékes mindent megtesz a szép táborhely kármentesítése érdekében.  






Balázs Laci a megyei szövetség elnöke ismertette az elmúlt év alatt végzett munkákat majd megismerhettük az ez évi bögrék gazdáit, közülük gyakorlatilag senki nem volt jelen! 

A DBV szervező csapat nevében Soós Lajos mesélt Somogy új túramozgalmáról és biztatta a résztvevőket a teljesítésre. 


Az országosan is egyre ismertebb mozgalom a maga 111 km-es távjával könnyen teljesíthető és nagyon szép dolgokat mutat meg megyénkből.

Beszélgetés és szendvics fogyasztás után ezúttal előbb elszéledt a csapat de az a lényeg, hogy még mindig vannak néhányan akik nem felejtenek és fontos számukra a megemlékezés. 

Ezúton is köszönöm, hogy engem is rábeszéltetek és  Lajos segítségét a csúszósabb részeken, kedves Nejének pedig a fotókat köszönöm melyeket kölcsönöztem, hogy legyen nyoma az ottjártamnak :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése