2019. december 30., hétfő

GCXM19 - GC2019

Kedves szokás a geoláda keresőknél, hogy karácsony közeledtével egy rejtvény segítségével adják a társaik tudtára, hogy valahol egy szépen feldíszített erdei karácsonyfa várja az arra járókat és sok kis  ajándék. A mi kis országunk azért elég nagy ahhoz, hogy több ilyen jellegű karácsonyfát is elbír. Így volt ez most is, az országban összesen 5  fa várta a kincskeresőket.


Ezek önkéntes munkával készülnek és persze nagy titokban, hogy meglepetés legyen. Somogyban is volt már korábban is, legutóbb tavaly a Gyertyánosban  kerestem már hasonlót és most Dombóvár volt a legközelebbi hely, így azt kerestük fel. 




Gunaras közelében a Madársisak ösvény mentén volt a karácsonyfa az erdőben. Szép terület ez sűrűn behálózva nordic walking utakkal.  A kis fa már messziről látszott aztán az eldugott kincsesládákat is megtaláltuk. 



Ilyenkor illendően beírunk a kis füzetbe ami a ládában található és az interneten is van oldala ezeknek a karácsonyi látványosságoknak ott képekkel is meg lehet köszönni azon társaink önzetlen munkáját akik kedveskedtek nekünk a hellyel és a sok ajándékkal, itt Dombóváron a Papp családnak jár a köszönet. 



Közös szilveszteri találkozó is szokott lenni a geocachinggel is foglalkozóknak, ez most Kaposváron a Gyertyános-völgyben volt. Több kedves ismerőssel is össze lehet itt futni, de voltak messziről jött látogatók is. Köszönjük a találkozó megszervezését Rosie-nak és Nargoth - nak.



Ha már itt jártunk elsétáltunk  Rockenbauer Pál kopjafájához a kis szigetre. Szép ez a hely és pár éve ide még a TTSE is szervezett Emléktúrát hiszen Roki születésnapja januárban van, - ez is megszűnt.





BUÉK minden kincsesláda kereső és túrázó ismerősnek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése