2019. április 22., hétfő

Húsvét a Húsvét-forrásnál ZST. 1/2.

Azt írja az újság, hogy a Somogyi természetjárók a régi szép időkben húsvétkor a Húsvét-forráshoz szerveztek túrákat. 
Most úgy alakult, hogy egyesületi túránk nem volt, sonka és tojás valamint az édességek viszont voltak így adódott a kérdés, most akkor mi legyen, ezt valahol le kell járni.
Volt olyan túratárs akinek ez a kis rövid szakasz hiányzott a Zselic Turistája teljesítéshez és olyan is aki valamiért kimaradt a névsorból és mivel ráért, szép idő is volt eljött velünk.



Kibuszoztunk Töröcskére és a még alvó falun végig sétálva értük el a szép élénkzöld színekben pompázó erdőt. A kutyák is csendben heverésztek, túratársam szerint a sok sonka bürke ellustította őket. Még a macskák is alig pislogtak. A faluban sehol nem szaladgáltak locsoló gyerekek talán már ez nem is szokás?



4 fős kis csapatunk gyorsan elérte a Húsvét-forrás felé elágazó zöld sávot, az öreg erdőben gyorsan meg is találtuk a kis merítős forrást. Tiszta és rendezett volt a környezete, valakinek köszönhetően.
Olyannyira bővizű forrás ez, hogy nyugodtan tudtunk belőle meríteni és inni is! 




A lányok leszavazták a kölnivel való locsolási kísérletemet de a forrásvíztől nem zárkóztak el én pedig mindenkinek merítettem egy marékkal és úgy ahogy illik a versike után szépen meglocsoltam Őket.
A piros tojás modernizált változatát meg is kaptam cserébe, köszönöm.
Vissza sétálva a piros sávra még kitértünk megnézni az új hidat,  - nagyon szép - és a patak környezete is szépen ki van tisztítva.





A tóparton sok horgász kergette a halakat, egy szép pontyot pont előttünk engedtek vissza, még nem nőtt elég nagyra.




Kis tízórai szünetet tartottunk a vízparton. A hely önkéntes őrzője is megkeresett bennünket Nem lehetett nagyon éhes mert a kaját elvitte, gondosan elásta majd visszajött és figyelemmel kísért bennünket egészen a gátig.


Szomjunk oltása is rendben megtörtént ez húsvétkor megengedett, és hát nekem egy Szűz jutott.


A Cseri-park új büszkeségét Kaposvár új várát is megnéztük, aztán a régi Nosztra helyén a régit is. Nekem ez romjaiban is sokkal jobban tetszett.


Köszönöm a túrát, hogy velem tartottatok ezen a szép napon.

Még több fotó, katt a kis képre:
 
Húsvét-forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése