A TTSE kb. 40 tagja vett részt az évzáró "Öhöm-túrán"
A K+ útvonalon mentünk ki a Gyertyánosba , a társaság eleje kényelmesen elhelyezkedhetett a meleg szobában, nem érdekelte őket, hogy esetleg más is szívesen megmelegedne. (csak a kaja illatra jöttek ki) a többiek pedig a szabadban várták a bográcsolás végtermékét, bő két órán keresztül.
Szilvi megpróbálkozott a Négytestvér-forrás geoládájánnak megkeresésével de a Red Bull nem adott neki szárnyakat , majd talán legközelebb.
A többség fagyoskodott vagy
ivott. Más lehetőség nem nagyon volt. Többen elmentek haza előbb így kb. a fele
kaja megmaradt de remélhetőleg nem veszett kárba. Érdekes és munkaigényes kaja ez az öhöm, és mint tudjuk a jó munkához idő kell, Laci dolgozott is érte rendesen!
Az étlap:
A betyárok a pusztában gyakran főztek maguknak bográcsban. Amikor egy ifjoncot megkínáltak az egytál étellel, és megkérdezték tőle, hogy ízlik-e neki, teli szájjal csak annyit tudott mondani: "Öhöm!" Innen az elnevezés. És az Öhöm valóban nagyon finom, laktató étel, ami nem igényel különösebb fűszerezést, mert a szabadban elkészült ételek füstöt íze pótolja az ételízesítőket.
Az Öhöm elkészítése (házi méretben, nem 50 főre!)
Hozzávalók:
Fél kg burgonya
25 dkg lebbencs tészta
20 dkg húsos szalonna
2 fej hagyma
1 ek pirospaprika
só
A szalonnát apró kockákra vágjuk és a bográcsban félig kiolvasztjuk. Sárgára pirítjuk rajta a lebbencstésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintjük a paprikával, majd beledobjuk a felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Kis lángon - időnként megrázogatva bográcsot, nem keverve - addig főzzük, amíg össze nem áll. Akkor jó, ha a bográcsban rázogatva egyben meg tudjuk fordítani.
Lehetőség volt a különböző túrákra befizetni illetve a tagdíjakat rendezni
2018-évre. Én is fagyoskodtam mert a miautónk benzinnel megy nem pálinkával, és természetesen megettem a repetát is. A savanyúkáposzta is nagyon finom volt.
Aztán egy gyors vágtával kiszaladtam a Töröcskei útra a 13:01-kor érkező helyi
járathoz. Mivel elbambultam az időt így 2 percet késtem de ezt megbocsátottam
magamnak mivel a busz meg 4 percet késett. Kb. akkor már kaptam levegőt és
kényelmesen gyorsan haza is értem.
Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem és a munkát a főszakács Balogh Lacinak és
segítőiknek!
Még több fotó , katt a kis képre:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése