2020. május 17., vasárnap

Deseda arborétum

Itt is lehet látni virágzó rhododendronokat. Igaz nem sokat. Korábban lényegesen több volt de mint tudjuk a hazai kiskertek feljavításának egyik legjobb és legolcsóbb módja ha másét visszük el. Legjobban a pirosát sajnálom, bár lehet, hogy korábban elvirágzott.






A híd még áll de korábbi híradások arról szólnak, hogy 2020 nyarán elbontják, egy ideig úszva lehet majd bejutni később pedig lesz új híd. Az arborétum tetejére egy kilátót, a madár megfigyelő közelébe pedig egy újabb kis hidat ígérnek a pályázatok. 






Most a kellemes nyárias séta mellett ezen újdonságokat is megnéztük volna, mármint, hogy az építkezés hogy áll, na ezzel gyorsan végeztünk. A kis túra során a peremén jártuk végig az arborétumot hiszen ezek a ritkábban járt területek , szép volt.










 SEFAG:  legfiatalabb arborétumunkat 1978-ban létesítettük a desedai mesterséges tó félszigetén. Az arborétum, a tó és a környékén kialakított parkerdő szerves egységet képez. A terület mára kedvelt kiránduló és üdülőcentrummá vált. Az utóbbi esztendőkben egyre több külföldi turista is felkeresi a pihenésre, kikapcsolódásra kiválóan alkalmas területet.

A 28,6 hektár területen létesített gyűjtemény jelenleg 73 lombos fa- és cserjefajt, valamint 38 fenyőfajt tartalmaz. A fejlesztés folyamatos. 2001-ben a félszigeten elhelyezkedő arborétum könnyebb megközelíthetősége érdekében a Kaposvári Önkormányzattal közösen - pályázat útján elnyert pénzből - fahidat építettünk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése