2013. augusztus 25., vasárnap

Zselici 4 fa túra (10)

Simonfa - Cserénfa a zöld sáv jelzésen
Táv: 9 km, Szint: 100 m

Az ősz közelségét jelző sűrű ködben indultunk erre a túrára. A távonkénti külön nevezési hely nagyon gyorsította az indulást.

A ‘Szabó családdal’ és Józsival társulva vágtunk neki a Simonfai tetőnek. Az előző délután átvonuló hidegfront hatására a homokos, poros utak tökéletesen járhatóvá váltak, sárnak pedig nyoma sem volt.

A szép zárt, öreg erdőben egy nagyon kellemes könnyű túra volt. A tetőn egy helyen az elmúlt napokban egy szántóföld szélén az út egy részét is elszántották, néhányan így elfelejtettek bekanyarodni de aztán később egy kis többlet gyaloglással volt lehetőség a korrekcióra.
Sok régi kedves ismerőssel is összefutottam a túrán, jó ilyenkor pár szót váltani a közös hobbinkról és a világ dolgairól.

Gyorsan megérkeztünk Cserénfára ahol aztán megkaphattuk a választható színű kitűzőt és emléklapot valamint ásványvíz és egy Balaton szelet volt az ellátás.

Valószínűleg sokakat elriasztott a nem éppen ideális időjárás előrejelzés és éppen ezért a nevezők 3/4-e eleve a rövid távot választotta de azt sikeresen és teljesen szárazon tudtuk is teljesíteni. Kaposvárt délután 2 körül érte el a tartós eső így a hosszú táv vége felé a sporttársak valószínűleg kaptak egy kicsit belőle.
Kellemes , könnyű túra volt és hát kellett a pecsét a kupához is kár lett volna kihagyni.
Mivel ez a táv nem körtúra így nagy segítség volt, hogy Zoli bácsi és Gabi visszahozott Kaposvárra, - köszönöm!
Köszönjük a rendezést a Kaposvári METEOR TTE tagjainak, jó túra volt.

Még több fotó , katt a kis képre:
Zselici 4 fa túra (10)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése