2011. szeptember 22., csütörtök

Balaton körtúra 13. szakasz

Keszthely - Fenékpuszta - Balatonszentgyörgy

Az autómentes nap alkalmából ezen a napon a forgalmi engedély felmutatásával ingyenesen lehetett vonatozni. Ezt a lehetőséget nem hagyhattuk ki így egy olyan szakaszt választottam ki a Balaton körtúrából ahova jó a közlekedés és jó messze is van. 11-en jöttünk össze Keszthelyen a vasútállomáson és indultunk neki ennek a szakasznak.
A város múzeuma mellett elhaladva NY-i irányban a nevezetes fenyő sort céloztuk meg. Egy kis kutyatemető mellett elhaladva gyorsan ki is értünk ebbe a szép fasorba és ezen haladtunk egészen Fenékpusztáig. Útközben Szendrei Júlia szülőházánál álltunk meg egy kis időre, zárva volt így csak kívülről néztük meg és elkészítettük az igazoló fotókat.
Nagy szemét hegyek mellett értük el a pusztuló Fenék kastélyt és a mellette található Valcum Castrum római romokat. Körülnézve és megszemlélve a romokat indultunk is tovább ekkor már aszfalton azaz a Balatoni kerékpáros útvonalon.
A közelben található 400 éves Vámház kocsmánál sikeresen frissítettünk, megnéztük az épület díszítését és a kiállított történelmi relikviákat majd indultunk tovább Balatonszentgyörgyre. A települést teljesen keresztbe gyalogoltuk és kimentünk egészen a Csillagvárig hiszen ez fotós ellenőrző pont is egyben, és mint látnivaló sem kifejezetten elhanyagolható.
Itt is lehetőség volt frissülésre és különböző ételek fogyasztására is, néhányan éltek is a lehetőséggel.
A Csillagvártól vissza sétáltunk Balatonszentgyörgyre a vasútállomáshoz és természetesen vonattal utaztunk haza. Szép ez a szakasz, van bőven látnivaló is benne csak sok az aszfalt.

Még több fotó, katt a kis képre.


Balaton körtúra 13. Keszthely - Balatonszentgyörgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése