2018. február 6., kedd

Piros túra a Zaranyi erdőben

A DDP  piros sáv jelzése a Desedától a Zaranyi erdőn keresztül érkezik meg Kaposvárra.  A lakótelepek szélén az egykori laktanyák mögött az erdő könnyen elérhető és jó időben kellemes sétáló, hely is lehet. Nem tudom a kutya menhely ott működik e még, most nem hallottunk és nem láttunk semmit.


A Zaranyi lakótelep szinte beleér az erdőbe,  a jól követhető jelzések kis hullámzással szinte egyenesen É felé vezetnek majd egy régi makadám úton K-felé fordul a jelzés egy szennyvízkezelő telep van itt talán a VOLÁN vagy a laktanyák  kiszolgálására, nem tudom, nem jelentős.Keresztezve a Kisgáti patakot továbbra is szép, öreg erdőben haladhatunk, vizenyős mocsaras területen járunk, több kifordult fa is van az erdőben, de a tavasz közeledését már néhány korai kis virág is jelzi, a mogyorók pedig teljes erővel ontják a pollent.

Ahol a jelzés 90 fokban ismét D-re fordul egy kb. 100 m-es szakaszon az erdő visszafoglalta ami az övé, mi is bementünk a fák közé és levágtuk ezt a kis sarkot.

Zaranypuszta és a 61-es elkerülő út között érünk ki az erdőből a piros jelzésünk itt az utat keresztezve tovább megy a Deseda gátja felé.


2006-ban ilyen volt.

Megkerestem az egykori útépítők által állított Emlékkövet is, sajnos az időjárás már nagyon kikezdte, főleg az alsó szikla darab, - talán homokkő -  több helyen megrepedt és a fagy tovább fogja roncsolni. A felső sziklára egykor rávésett kereszt is lemállott már.
Innen rákanyarodtunk a bicikli útra és azon jöttünk vissza a városba A szép feszület és mellette a harangláb valamint a hatalmas öreg fák az egykori pusztára emlékeztetnek.
A kerékpárúton így hétköznap is volt forgalom, gyalogló, futó, bicikliző és motorozó emberek is  jártak arra ezen a borongós, nyirkos napon.

A várost elérve megnéztük a már teljes méretben látható új stadionunkat is, hatalmas lesz, nyilván szükség is van rá és talán el tudja tartani is magát. 
A hétvégi elmaradt túra helyett ez a kis 9 km-es kör jólesett, ennél csak száraz időben lehet jobb amikor nem kell a kerékpárút kemény aszfaltját koptatni, hanem mellette is lehet majd menni.

Még több fotó, katt a kis képre:
Piros túrán a
Zaranyi erdőben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése