2014. augusztus 30., szombat

Zselici 4 fa túra (10)

Simonfa - Cserénfa a zöld sáv jelzésen + Szentbalázs
Táv: 12 km, Szint: 100 m

Számomra nem a teljesítmény a vonzó ebben a túrában és a 'kupicás mozgalomba' sem neveztem már. Egyszerűen csak szép az erdei útvonal ahol jólesik egy kis mozgás.
Simonfára gyorsan ki lehet buszozni, a Meteor turistaháznál a nevezés is gyorsan megtörtént, külön piros pont jár a kávézási lehetőségért amivel éltem is indulás előtt.
 A túra elején gyorsan le lehet tudni szinte az összes szintemelkedést majd a gerincúton kanyarog a  zöld sáv jelzésünk, egy darabig a sárgával közösen. Az időjárás nagyon jó volt, a terep is jó, a néhány nappal korábbi esők nyomai azért még látszottak. Sajnos egy magán terepjáró verseny következtében az út egy részét felszántották és a szétfröcskölt víz és sár megnehezítette a haladást.
Aztán ezen is túlléptünk és a sok gombát is rejtő öreg erdőn keresztül megérkeztünk Cserénfára ahol a rövid távnak vége is volt.  
A párás, meleg idő azért megizzasztott, de átvéve a szép kitűzőt, oklevelet volt lehetőség a pihenésre is.
Cserénfán kissé hiányos a tömegközlekedés ezért még tovább kellett gyalogolni Szentbalázsra ahonnan óránként van busz Kaposvár felé. Ezúttal a mezei úton azaz a régi Kaposvár - Szigetvár vasútvonal helyén mentem át a faluba, ahol rövid várakozás után jött is buszunk, és nem sokkal dél után már haza is értem, a legyalogolt táv 12 km volt.

A rendezőktől kapott tájékoztatás szerint a túrán 135 fő vett részt. Köszönöm  a rendezést a METEOR TTE. tagjainak.

Még több fotó, katt a kis képre.
Zselici 4 fa (Simonfa-Cserénfa-Szentbalázs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése