2011. november 5., szombat

A Zselic peremén

Szentbalázs - Telek-hegy - Kaposhomok


Nagyon kimaradt az életemből a Zselic ezen ÉK-i része. Ráadásul a turistautak.hu-n is egy 'fehér folt'ez a terület így nyilván trackelési céllal is csatlakoztam a TTSE nyílt túrájához ezen a szép napsütéses őszi napon. Alig fértünk fel a buszra olyan szép nagy csapat jött össze, de aztán rendben megérkeztünk Szentbalázsra, itt egy kis helyi falunézés után jelzetlen utakon indultunk tovább. A Teleki-hegy D-i oldalán szép lassan felkapaszkodtunk a tetőre, igaz közben egyszer elveszett az út de aztán megtaláltuk. Szép feszületek és egy harangláb is található a szőlőhegyen jelezve, hogy bizony már régóta művelik gondos gazdák ezt a területet. A tetőn meglepően sáros volt az út, hiszen nem is emlékszem mikor esett eső, de aztán ezen is átkeltünk. Az É-i oldalon leereszkedtünk Kaposhomokra itt többen tesztelték a helyi egységet, és mivel annak árú készlete és szolgáltatása is jónak mondható volt megelégedéssel hagytuk el ezt a kis falut.
Az országúton kigyalogoltunk a buszmegállóhoz és busszal gyorsan haza is értünk. A napközben készült track alapján pedig hamarosan a térképre is felkerül az első összekötő út a két falu között.Köszönöm a túrát!

Szentbalázs-Kaposhomok.

1 megjegyzés:

  1. Valamikor mintha egy sárga jelzés vezetett volna arra, egészen Cserénfáig. Lekopott, megszűnt? Rég jártam ott én is...

    VálaszTörlés