2016. december 31., szombat

TTSE Évzáró túra 2016.

Az évzáró túrák a TTSE háza táján elég hasonlók, sétálunk eszünk iszunk .... Néha a helyszín változik. Néha rossz az idő néha nem. Néha kevesen vagyunk néha meg sokan.
Ma szép idő volt, sokan is voltunk és Laci ismét a lehető legjobb recept szerint készítette el a Szilveszteri menüt.  A túra része annyi volt, hogy a kék kereszt jelzésen kisétáltunk a szokás szerint lezárt Kálvária előtt a Gyertyánosba. 


A tavat megkerülve érkeztünk a kulcsosházhoz.  Mivel a forrás vize közvetlen fogyasztásra nem ajánlott kénytelenek voltunk más innivalót keresni, és találtunk.


Külön megtiszteltetés volt, hogy Tiszteletbeli Elnökünk Bakonyi János is részt vett a rendezvényen és ismét hozott saját tervezésű naptárakat a sporttársaknak. Köszönjük! 

Az esemény színvonalát és gasztronómiai értékét nagymértékben emelte a sporttársak – leginkább a SPORTTÁRSNŐK – saját gyártású sütemény kavalkádja. Zoli bácsi leszállította Éva néni ‘adományát’ is ami szokás szerint kimagaslott az édes sütemények halmazából de meg kell mondanom hogy egy új versenyző meggyespitéje  szintén erősen az élmezőnyben volt, legalábbis nálam. 


Benedek Balázs Elnök Úr ünnepi beszédet is tartott majd szervírozták a menüt.  A csapat elcsendesedett és ettünk, ettünk, ittunk stb. 



Volt élet az erdőben rajtunk kívül is és régi kedves túratársakkal is összetalálkoztam Zsebi Karcsi és családja is pont arra levegőzött. 
Visszafelé még megnéztük, hogy a SEFAG nagyszerű földmunkája következtében hogyan sikerült leomlasztani a Négygytestvér forrás felé vezető szép gyalogút partfalát ahol gyökerestől fordultak ki a fák, és gyakorlatilag csak a fagyos talaj miatt tudtunk a keskeny peremen biztonságosan átjönni.

Rossz látni, hogy micsoda rombolásokat csinálnak ebben a szép parkerdőben, a Rockenbauer Pál kopjafája jelenleg megközelíthetetlen, pedig sok természetjáró szokta felkeresni a nagy ‘kéktúrázó’ emlékhelyét a születésnapján ami január 14.-én van. 

Köszönöm a túrát, a 2016 évi szép túrákat melyekre eljutottam, és minden Kedves Sporttársnak egészségben, élményekben  gazdag újesztendőt kívánok.       

Még több fotó, katt a kis képre:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése