2013. április 20., szombat

Cinege túra 2013

Táv: 12 km Szint: 200 m

Miért jár az ember Cinege túrákra? Ezen gondolkodtam eddig és közben magam is elcsodálkoztam, ez a 2013-as rendezés volt a hatodik alkalom, hogy Siófokra utaztam és gyalogoltam egy kellemeset a Külső-Somogy és a Balaton tájegységek peremén. Nem tudom, hogy a rendezőknél ki foglalkozik az időjárással de saras, esős Cinege túrát még nem sikerült kifognom.
 

Most szinte nyári melegben indult el az a 270 túrázó akik végigjárták a három különböző távot, Kaposvári csapatunk nagyrészt a kupák miatt jött el Siófokra és persze ez is motivált engem is.
A 2013-ban első alkalommal meghirdetett SMTT kupáról nem kellene lemaradni, nem tudom már visszacsinálni a 2010-ben először kiírt ÉSK kupát, melyről - hiába találtam ki - akkor kényszerűségből lemaradtam. 2013-ban azt is jó lenne begyűjteni hiszen olyan szép trófea a gyűjteményben.

A Cinege túrák útvonalait ismerem, a korábbi teljesítéseim során a 10 és 25-ös távokon illetve az itt vezető túramozgalmak teljesítése során mindent láttam amit látni érdemes.
Nem is sorolnám fel ismét hiszen aki akarja megtalálja a korábbi beszámolókban.


A Cinege túrák hangulata is tetszik, jó látni a nyüzsgést a rajtnál, bár kicsit szokatlan a nevezési rendszer de ez nyilván a pénzkezelés miatt van így, kétszer kell sorba állni de végül is pár perc alatt ez lebonyolódott. Kicsit begyűrűzött az infláció hiszen ez évben minden távon 700 Ft volt a nevezés ( a TTT naptár 800.-at említ tehát kaptunk 100 Ft engedményt)


Az ár/érték arány is megfelelő hiszen még a rövid távon is minden ponton kaptunk valamit, rögtön a rajtnál egy kis dobozos SIÓ üdítőt, Törekiben Balaton szeletet és ásványvizet, az Endrédi tavaknál almát és ásványvizet és a célban a szokásos zsíros kenyerek, kalács , sütemények és üdítők. A díjazás is szép Cinegés kitűző, és oklevél.


Anita és Bálint jóvoltából a csapatunk külön almás-pite ellátásban is részesült , melyet az első ellenőrzőponton maradéktalanul feléltünk és ebbe Lajosék Székesfehérvárról is besegítettek. Gizi kókusztekercsei is egészen rövid ideig maradtak az asztalon, a célba érkezést követően néhány perc alatt biztonságba helyeztük :-)


Mivel minden távon indultak túratársaim így a célba érkezés után maradt idő egy kellemes sörözésre Zamárdiban ( Köszönjük Pisti) Természetesen a város nevezetes cukrászdáját is terveztük felkeresni de egy héttel a nyitás előtt érkeztünk, a 'főcukrász' igazoltan volt távol, – túrázott, pedig a csapatunk nagyon készült a cukrászda készleteinek kiapasztására.

Szóval jó volt a csapat, jó volt az idő, jó volt a hangulat, jó volt újra találkozni régi ismerősökkel, vagyis mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szép és jól szervezett túrát.

Köszönjük a rendezést a Széchenyi István Szabadidő és Sportegyesület tagjainak és segítőiknek!


Még több fotó, katt a képre:
Cinege túra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése