2012. január 28., szombat

Téli Déli part 15

A kora reggeli nagy mínuszokban 18 fős csapattal indultunk erre a teljesítménytúrára, mivel ez volt az 'Észak Somogy Teljesítménytúrázója Kupa 2012' nyitó túrája.
A Téli Berek túrák 3 távon kerültek megrendezésre, a csapat nagy részének bőven elég volt a 17 km-es táv.
A Rajthelyen nagyon gyorsan lehetett nevezni, pedig a résztvevő száma nem volt alacsonynak mondható 193 fő indult összesen.
A rendező ENTE tagjai és támogatóik gyorsan és precízen intézték az adminisztrációt.
A távunkon 600 Ft volt a nevezési díj, ami a kapott szolgáltatások ismeretében nagyon alacsonynak tekinthető.
Mikor mindenki végzett a papírmunkával elindultunk, 6-an választották a 30 km-es távot.
A reggeli fagyos, és deres terepen gyorsan haladtunk, a Kishegyi kápolnánál volt az első ellenőrző pont a lányok gyorsan adminisztráltak és kérés nélkül kapta mindenki a részidőket is.
A fél táv közelében jártunk , itt kicsit megpihent a csapat, finom édes süteményeket kaptunk a pontőröktől ami jól kiegészítette a szendvicseinket.
Az eddig piros sáv jelzésünk, mely szalagozással is meg volt erősítve innen jelzetlen utakra váltott, a szalagozás és az itiner részletes leírása, valamint a térkép amit kaptunk teljesen biztos haladást eredményezett. Utunk ismét visszakanyarodott Balatonlelle felé, egy rövid szakaszon érintettük a régi 67-es országutat majd az Irma-pusztai tavak felé mentünk tovább.
Itt volt a második ellenőrző pontunk ahol ezúttal pogácsákat és egyéb kakaós csiga kinézetű de sós és paprikás ízű süteményt kaptunk, házi készítésű volt.
Egyenesen É-felé vezettet az út tovább, jelzetlen de jól szalagozott utakon kereszteztük az autópályát majd a reggel már érintett utcákon értünk a célba.
Érdemes megemlíteni, hogy azokon a szakaszokon ahol füves réten át vezetett az út ott is precízen ki volt szalagozva , földbe szúrt fém pálcákra kötötték a szalagokat.
Itt mindenki átvehette az oklevelet és a kitűzőt melyet ott melegében a helyszínen gyártottak a résztvevők számához pontosan igazodva így soha nem marad felesleg a túra után és lényegesen olcsóbb mint az idegen céggel való gyártatás - bár ezt eddig is tudtam, nem véletlen, hogy a jobb egyesületek már így csinálják.
A díjazás átvétele után következett az ebéd. A közeli vendéglő udvarában előétel is volt, két féle házi szalámi formájában, melyből a rendezők eladásra is biztosítottak és a bográcsban főtt a babgulyás és ebből a friss kenyérrel, forralt borral (egyesek teával) nagyon jóízűen megebédeltünk.
Ebéd után még visszaballagtunk a célba ahol meleg, kényelmes helyen pihenhettünk egy kicsit de aztán a 30-as csapat is nagyon gyorsan befutott és indultunk hazafelé.
Jó rendezés volt, kiváló ellátással, külön köszönet illeti az ENTE csapatát, hogy baranyai létükre megszervezték az ESK 2012-kupát is.


Téli Déli part 15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése