2013. augusztus 22., csütörtök

Zamárdi permanens IVV túra

 Bill Rusby az USA-ból éppen Magyarországon tartózkodott és mint gyakorlott IVV túrázó szívesen vállalkozott egy kis permanens túrára. Bill 1975-ben kezdte az IVV túrázást , saját kezelésű túrája is van lakhelye közelében és a lábaiban lévő több tízezer IVV kilométer alapján nem volt számunkra meglepetés, hogy Magyarország első permanens IVV túrája Őt is érdekelheti, hiszen az eddig teljesített 3758 db IVV túra között – eddig – egy Magyar sem volt. Természetesen számomra külön öröm volt , hogy ennek a túrának a híre eljutott Amerikába is.
Nem is csalódtunk, kicsit körülményes egyeztetés után Zamárdiban létrejött a találkozás és a két IVV túrázóhoz technikai személyzetként   'serpaként' csatlakozva indulhattunk el ezen a számomra is kedves Külső-Somogyi tájon.
Szamárkő

Kő-hegy kilátó
Vaskereszt
Tájház

A 3759. teljesítés

Az 5 érintőpontos túraútvonalon minden kód rendben a helyén volt azokat szépen sorban leolvasták, felírták. Túra közben lehetőség volt az útvonal érdekességeinek megismerésére, megismertetésére az épített és természeti látnivalók mellett még a déli harangszó történetét is megbeszélhették egymással.

A túra végén Zamárdi cukrászdájában örömmel kapták meg füzeteikbe Istvántól a pecséteket valamint a túrazáró sört.

Bill először járt Magyarországon így túra után természetesen a szabad strandra mentünk ahol az Ő világot látott lábai ezúttal a Balaton vizével is megismerkedhettek.

Még több fotó, katt a kis képre:

Zamárdi IVV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése