2011. július 23., szombat

Szamárkő - Fejérkő teljesítménytúrák

Nem túráztam így most csak rendhagyó módon az ellenőrző pontos tevékenységről és eseményekről tudok beszámolni - Pusztaszemesről.
Ez a pont az 50-es távon kevéssel a fele után volt , 25 km környékén. Az időjárásnak és az indulók változatos tempójának köszönhetően kiszolgáltuk az időnket itt, hiszen annyira szétszakadt a társaság, hogy 10:30-tól 15:30-ig ott kellett lennünk.
Az első 'befutó" négy fős miskolci csapat után jó nagy várakozás következett, az előttünk lévő pontról kapott információkat kihasználva ebben a szünetben elugrottunk a közeli 'könyvtárba' egy kávéra. Sajnos közben egy túrázó elhúzott a hűlt helyünk mellett amiért elnézését is kérjük, többet nem fog előfordulni! A pogácsa adagját természetesen a később érkező túratársak részére továbbítottuk. Ezúton is köszönjük Évának és Kittinek - Kereki pontőrök - ezt a finom csemegét!
Az eső esett, a 62-fős nevezőből hozzánk 61-en meg is érkeztek, egy túrázó korábban , egy pedig később feladta. Itattunk, etettünk, szórakoztattunk, ahogy kell. Több túrázónak már itt teljesen elázott az igazolólapja, kár, hogy nem adtunk a nevezéskor egy védő zacskót hozzá :-( Az unalmasabb percekben ismerkedtünk a falu közeli nevezetességeivel, és divatbemutatót tartottunk az esőruházatok területén.
A 4. rendezés volt és egyben az első esős!
Néha ettünk is, erre Edit mindig gondosan figyelmeztetett, nehogy véletlenül is kimaradjon valamelyik étkezés.
Némi változatosságot hozott az életünkbe Gino a szép skót juhász kutyus aki Bálványoson csatlakozott a túrához.
(Ilyenkor bizony illik a kutyát visszazavarni és megakadályozni a csatlakozásukat !)
Mindenképpen szerettük volna visszajuttatni a gazdájához, és némi telefonálgatás, nyomozás után sikerült is megtudni ki a gazdi.
A szervezkedés közben Gino folytatta a túrát egészen Kerekiig itt a várnál szerencsére Kitti ügyesen lekapcsolta és a közben előkerülő gazdihoz lekísérte a kutyust.
Mint megtudtuk ez sem volt egyszerű, hiszen a szalámit utánozva sikerült csak a mutatvány! Köszönjük mindenkinek a segítséget aki a mentő akcióban részt vett.
Dél körül az eső is elállt a Nap is kisütött így már ki tudtunk szabadulni az autóból, szóval kényelmesebb volt így az élet.
Érdekes, hogy a falu lakói nem nagyon ébredtek fel ezen a nagy napon amikor a teljesítménytúra haladt át a településükön.
Ez ellen csak a hagyományos - zenés - ébresztéssel tudtunk tenni valamit, kora délután.
Jó volt elbeszélgetni ismerős túrázókkal, találkozni eddig ismeretlenekkel, és természetesen meghallgatni a véleményeket, kritikákat, hiszen ebből mindig csak tanulhatunk.

Mi jól éreztük magunkat de ez nem jöhetett volna létre nélkületek akik összesen 218-an megtiszteltétek jelenlétetekkel rendezvényünket!
Köszönjük!



Szamárkő - Fejérkő Rajt/Cél.

Szamárkő - Fejérkő Pusztaszemes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése