2012. január 14., szombat

Somogy Turistája (Töröcske, Fekete harkály tanösvény)

A túra útvonala:

Töröcske Fekete harkály tanösvény, Töröcskei-tó, Kaposvár
Táv: 12 km , Szint: 150 m

A Somogy megyei Természetbarát Szövetség és Somogy megye szeretettel várja a természetbarátokat. Várja azokat, akik már jártak itt, de élményeiket fel kívánják eleveníteni. Várja azokat, akik most akarják megismerni múltunk emlékeit, természeti értékeinket, a munkánk nyomán megújuló szép tájú Somogyországot.

SOMOGY TURISTÁJA jelvényszerző túramozgalom nevezési és teljesítési feltételei, elismerése:

Somogy megyében összesen 24 helyet, vagy útvonalat kell felkeresni vagy bejárni, és ezek teljesítését igazoltatni. A kötelező túrák bélyegzési helyeit 1 - 12 sorszámmal jeleztük, megadva ezek megnevezését is, a szabadon választható pontok nevét a teljesítő sporttársaknak kell kitölteni.
Az egyes túrák teljesítését a lapon lévő helyekre történő bélyegzéssel kell igazoltatni. Elfogadható minden - a teljesítés igazolására alkalmas - bélyegző. (posta, Múzeum, bolt, önkormányzat, erdészet, MÁV, VOLÁN, TKM)
A túrák a természetjárás bármely alkalmas módján teljesíthetők a megkezdéstől számított kettő (2) éven belűl, a megkezdés és befejezés időpontját az igazoló lapon kell feltüntetni.

A turamozgalom teljesítése után az igazoló lapot be kell küldeni a Somogy megyei Természetbarát Szövetség cimére. A szövetség a teljesítés elfogadása után adja ki a Somogy Turistája jelvényt és visszaküldi az igazoló lapot.

A Fekete harkály tanösvény:

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által létrehozott tematikus tanösvény avató túráját 2010.03.27-én tartották.

Bővebb információt a tanösvény geoládájának oldalán találsz.




A TTSE nyilt túráján 26 fő vett részt Borsos Bandi vezetésével. A kellemes tavaszias időben jó túra volt, köszönöm, hogy veletek tarthattam.



Somogy Turistája túramozgalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése