2011. november 16., szerda

Balaton körtúra 15. szakasz

Kéthely - Balatonfenyves

Táv: 15 km Szint: 0 m

Szép , napos időben indultunk és megérkeztünk a nagy 'fene-ködbe' azaz Kéthelyre. 11 fős csapatunk 3 turnusban ért a rajthelyre itt aztán a sűrű köd ellenére megtaláltuk egymást.
Gyorsan megszálltuk a polgármesteri hivatalt ahol egyéb szükségletek mellett a pecsételést is elvégeztük, köszönet érte a hivatal egyik kedves dolgozójának.
A települést K-felé elhagyva , a vasutat keresztezve értük el a berek szélét, itt É-ra fordultunk és egészen a Nyugati-övcsatorna nagy hídjáig mentünk.
A nagy , hártyásan fagyott víz felett átkelve újra a K-i irány következett. Szeptember elején túráztam itt a berekben, akkor sem volt nagyon látványos , most a köd tette némileg érdekessé a tájat, csatornák, hidak, kiszáradt csatornák váltogatták egymást.
Egy érdekes figyelmeztető tábla jelezte, hogy a Hubertus Bt. megtiltotta a közlekedést a területen de mivel a hivatkozás nem tartalmazta a § számot ami alapján ezt megtehetné, így mi úgy döntöttünk, hogy a köd miatt nem vettük észre.
A teljesen kiszáradt Pálmajori csatorna mentén É-ra fordultunk és egy darabig a kisvasút üzemelő szakasza mellett haladtunk tovább egészen az autópályáig. Itt újra kanyarodtunk egyet és a Nyugati-főcsatorna partján újra K-felé indultunk, majd átbújva az M7 alatt az Imremajor felé vezető országúton értük el Balatonfenyvest.
Néhányan a kisvasúti pályaudvaron pecsételtünk, bízva benne , hogy hátha van valami extra pecsétjük, nem volt.
Gyorsan végeztünk ezzel a szakasszal, a jól járható, száraz utak, és a sík terep ezt lehetővé tette, kicsit tartottam a tájékozódási nehézségektől ezért térképpel, tájolóval is felszerelkeztem hiszen a turistautak.hu sem tartalmazta az útvonalunk egy nagy részét, de nem volt szükség ezekre a hagyományos segédeszközökre. Az egész napos sűrű köd ellenére jó kis túra volt, a finom szilvapálinka és a finom sütemények is nagymértékben hozzájárultak a túra sikeréhez, köszönjük.

Még több fotó, katt a kis képre:

Balaton körtúra 15. Kéthely - Balatonfenyves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése