2020. május 19., kedd

RP-DDK Somogy megyei szakasz

Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra
Somogy megyei szakasz
- 30 év után.






Az 1989 évben létrehozott túramozgalom 30. születésnapját ünnepelhettük 2019-évben. Közel áll hozzám ez a túramozgalom hiszen ott voltam a kezdeteknél és lehetőségem volt Somogy megyében az egyik szakaszt létrehozni az útvonal kereséstől az első  jelzésfestésig. Az útvonal megnyitó Emléktúra 30 éves kitűzője és később a jelenlegi jelvény is a korabeli létrehozó szervezetek  ötlete alapján készült. 

A kéktúrázás és a jelvényszerző túramozgalmak további népszerűsítése érdekében létrehoztam az RP-DDK túramozgalom Somogy megyei szakaszának egyéni díjazását, mely egy kitűző. Mint ismert Vas és Zala megyében is van hasonló megyei díjazás. A miénkhez Vas megye volt a minta, jobban illik az eredeti jelvény koncepcióhoz. A résztáv díjazásról az MTSZ-t értesítettem, kifogást nem tettek.

A kezdeményezésem jelenleg nem kötődik semmilyen szervezethez azt magán emberként készíttettem el. A teljesítők teljes száma kb. 1700 fő nyilván nem mindenki fogja igényelni ezt a résztáv igazolást de , hogy mégis mennyien azt csak később fogom tudni.

Az igénylések beérkezése alapján fogok dönteni az után gyártásról így mindenkinek lehetősége lesz a megszerzésre, természetesen a korábbi teljesítőknek is.

Amennyiben valamelyik Somogy megyei egyesület felvállalja a továbbiakban a résztáv igazolással , kiküldéssel kapcsolatos feladatokat úgy azt készséggel átadom, ha úgy látom jó kezekbe kerül!

A részteljesítés kitűzőjét az alábbi feltételekkel lehet megkapni:


- Az MTSZ szabályainak megfelelően teljesíteni kell a teljes Somogy megyei szakaszt a szomszédos megyékben lévő alábbi pecsételő helyek között: Zalakomár és Felsőkövesd, ami jelenleg 114.4 km. A pecsételő helyek esetleges változása esetén értelemszerűen változhat a kezdő és végpontok helye is melyről a kiíró ad tájékoztatást.

- A résztáv kitűző megszerzésének nem feltétele a teljes RP-DDK teljesítése de ebben az esetben az eredeti Igazolófüzet bemutatása szükséges, fotó nem!

- Többszörös teljesítők minden bejárásra  kérhetik visszamenőleg is a kitűzőt ilyenkor a nevük a listán egyszer szerepel, de jelezve, hogy  hányat kaptak meg.

- A teljesítés igazolása bármelyik kiadású eredeti RP-DDK igazolófüzetben elfogadott, de másolt igazolólapon nem! Kapható az MTSZ-nél.


 

- A teljesítés igazolása történhet - előre egyeztetett időpontban - Kaposváron személyesen az eredeti füzet bemutatásával, egyúttal a kitűző átadásával, amennyiben az MTSZ még nem igazolta a teljesítést. 

- Amennyiben az MTSZ az RP-DDK teljesítést már elfogadta, elég a teljesítési sorszámot és a személyes adatokat tartalmazó oldal vagy az MTSZ hivatalos igazoló levelének  beküldése másolatban, emailban PDF vagy JPG formátumban, olvasható minőségben. Az Oklevél kevés, mert nincs rajta lakcím!

- Azon sporttársaknak semmit nem kell beküldeni akik szerepelnek az MTSZ hivatalos honlapján a teljesítők listájában az oldal alsó részén. Ők adják meg a pontos postacímüket és a teljesítési sorszámukat emailban és küldöm a szükséges információt.

- A fenti feltételeknek megfelelő igény beérkezésére emailban vagy telefonon reagálok és közlöm az átutalandó összeget. Ha valaki nem kap választ 2 héten belül akkor nem kaptam meg a küldeményét! 

- A kitűzők ajánlott levélben kerülnek kiküldésre, 1 db kitűző esetén a posta költséggel együtt ez 800 Ft. A kitűzők db-ja további 200 Ft ha valaki többet kér egy kiküldéssel. ( max. 4 db kitűző fér egy normál borítékba)  melyet átutalással vagy személyesen lehet kiegyenlíteni. Tekintettel a magas posta költségre érdemes összefogni!
Természetesen lehetőség van arra is, hogy többen együtt adják be az igénylésüket, ilyenkor a kitűzőt is egy levélben küldöm ki a beérkezett utalás után.

- Emléklap vagy hasonló papír nem jár a kitűzőhöz mivel védjük az erdőket. A résztáv teljesítőkről a sorszám, név, lakhely (csak település) feltüntetésével nyilvános listát készítek mely itt megtekinthető. 

- Amennyiben az igénylések alapján úgy ítélem meg, hogy nincs igény a kitűzőre azt – a naptári év végén – megszüntetem melyről időben tájékoztatást adok.

- Boldog Karácsonyt és jó túrázást kívánok mindenkinek a kéktúrákon és Somogyban!

Hevesi Zoltán
Kaposvár.

hev@freemail.hu  (melléklet óriás levélben )

hevesiz@kabelnet.hu (csak levél képet ide ne )

https://www.facebook.com/hevesi.zoltan.7  (üzenetben )





A Somogy megyei szakaszjelvényt az alábbi sporttársak igényelték:

001. Toplak József  Söjtör  4 x.
002. Werstroh János Kaposvár 2 x.
003. Csernus L. Gábor Budapest 2 x.
004. Leitner Attila Ostffyasszonyfa
005. Matécz Péter Erdőkertes 2x.
Én is megkaptam a karácsonyi ajándékot. (Köszönet az ötletgazdának.) 
Hova is tehettem volna, mint a lakás legtermészetközelibb helyére, az illatos fenyőre?
Boldog kék karácsonyt mindenkinek! (Anikó)
006. Iberhardt Anikó Dombóvár 
007. Musztács Gyuláné Kaposszerdahely
008. Hevesi Zoltán Kaposvár
009. Herczeg Antal Fót
010. Soós Lajos Balatonboglár
011. Soós Lajosné Balatonboglár 
012. Mészáros Zoltán Budapest
013. Millei Zsolt Budapest
014. Veltiné Németh Ildikó Biatorbágy
015. Orbán Anikó Budapest
016. Vén Csaba Kalocsa
017. Balázs Árpád Kalocsa
018. Tóth Tibor Kalocsa
019. Kovács Tamás Vác
020. Komlósi Károly Budapest
021. Nagy Krisztina Budapest
022. Radó Lajosné Mosonmagyaróvár
023. Fülöp Norbert Szombathely
024. Fülöp Orsolya Szombathely
025. Magyar Zoltán Budapest
026. Orbán Imre Egyházaskesző
027. Bíró Gábor Nagypeterd




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése